Pravidla sýrárny /

Píše se rok 1991 a adept spisovatelského řemesla Michael není spokojen se svým životem ani s bezprostředními vyhlídkami, právě dokončil školu, marně hledá uplatnění a o jeho povídky nikdo nestojí. Napínavá i poetická kniha, zabydlená skutečnými lidmi, překračuje hranice žánrů. Je to cestopis, kuliná...

Celý popis

Hlavní autor: Paternitti, Michael
Další autoři: Přibáňová, Alena
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Anglicky
Vydáno: Brno : Jota, 2015
Vydání: Vyd. 1.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Shrnutí: Píše se rok 1991 a adept spisovatelského řemesla Michael není spokojen se svým životem ani s bezprostředními vyhlídkami, právě dokončil školu, marně hledá uplatnění a o jeho povídky nikdo nestojí. Napínavá i poetická kniha, zabydlená skutečnými lidmi, překračuje hranice žánrů. Je to cestopis, kulinární průvodce a poučený exkurz do španělských dějin, kultury a zejména mentality. Zavede nás do tradiční španělské "povídárny" nad vinným sklepem, kde si lidé na tvrdých lavicích nad červeným vínem už po staletí vyprávějí příběhy, jako je ten o sýru, který vás dokáže přenést do dětství.
Fyzický popis: 333 s. ; 21 cm
ISBN: 9788074627064